DAGINDELING


KinderKade gaat open om 07:30 tot 18:30. Rond een uur of 09:30 gaan we fruit eten en het is dan wel zo gezellig als alle kindjes er dan zijn.

Er staat altijd koffie en thee klaar voor de ouders en er is altijd tijd voor vragen en opmerkingen. En neem gerust de tijd om nog even een puzzeltje te maken met je kind of voor te lezen. Het leuke van zoveel ramen is dat we de ouders altijd uitgebreid kunnen uitzwaaien.

Wij proberen waar mogelijk regelmaat aan te houden en hanteren vaste momenten voor het eten en slapen. Tussendoor gaan we lekker naar buiten en als dat niet kan gaan we bijvoorbeeld spelen, knutselen, dansen, zingen of lezen. Om ca 16:00 uur eten we nog een laatste boterhammetje en daarna worden de kindjes druppelsgewijs opgehaald.

Globaal ziet een dag op de groep er als volgt uit:


Vanaf 07:30

Brengen kinderen. Kopje koffie of thee en tijd voor vragen en opmerkingen.

Rond 09:30 

We gaan eerst met z’n allen een liedje zingen, een verhaaltje vertellen of gewoon gezellig kletsen. Daarna gaan we aan tafel voor een stukje fruit, een crackertje en wat te drinken. Hierna is het tijd om naar buiten te gaan, met z’n allen te knutselen of vrij te spelen.

Rond 11:50 

Iedereen gaat z’n handen wassen en dan gaan we met z’n allen lekker warm lunchen.

Rond 12:30/13:00 

De dreumessen en de jongste peuters gaan slapen, de andere kinderen gaan even rusten en kunnen daarna weer lekker spelen.

Rond 16:00 

Tijd om een boterham te eten en thee/limonade te drinken. Daarna is er gelegenheid tot vrij spel of een gezamenlijke activiteit.

Tot 18:30 

De kinderen spelen tot ze door de ouders/verzorgers worden opgehaald. Tussendoor is er nog een moment om iets te drinken.

Baby’s

Baby’s hebben een eigen slaap- en eetritme en daarom hun eigen dagindeling. KinderKade verzorgt luiers en voeding (Hipp biologische flesvoeding). Indien ouders andere wensen hebben, dan graag zelf meenemen. Voor baby’s wordt in overleg met de ouders een voedingsschema gehanteerd.